2013-03-14 15:16:10• hírek • Kocsis Zoltán

Húsfeldolgozó uniós támogatással Szatmárnémetiben

Bodea Bogdan
Bodea Bogdan

Az Európai Unió támogatásával épülhet - pontosabban bővülhet - Szatmárnémetiben, a Soimoseni utcában a húsfeldolgozó. A projekt kapcsán március 14-én, csütörtökön zárult le a közvita első szakasza, ám amint azt a polgármesteri hivatal illetékesei elmondták: egyetlen panaszt sem fogalmazott meg senki.

Amint az már lenni szokott, a nyilvános közvitán az önkormányzat és a beruházók képviselőin kívül csak a sajtó munkatársai jelentek meg. Bodea Bogdan, a cég adminisztrátora viszont nagyon készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire.

Elmondta, hogy a cég 2007 óta működik és szárnyasokat dolgoz fel. Uniós pályázatból származó forrásból szeretnék kibővíteni az üzemet, amely most 48 személyt foglalkoztat. A beruházást követően ez a szám hatvan fölé is emelkedhet. Ehhez azonban 1,1 millió euróra lenne szükség, aminek sikeres pályázat következtében a felét biztosítaná az unió.

Az üzem egy, a cég tulajdonában lévő 3180 négyzetméter nagyságú területen működik. A tervek szerint 1300 négyzetméter lesz a feldolgozó alapterülete, 706 négyzetméter pedig a zöldövezet.

Bodea elmondása szerint az üzem profilja a szárnyashúsból előállított, félkész ételek gyártása, legfőbb piaca pedig, Szatmár megye mellett, Szilágy, Bihar, Arad és Brassó megye.

Alexandra Basa, Szatmárnémeti új főépítésze

Az üzem terve

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: